Thaiboxning.

Hej hej! Förstår att ni saknar rapport och bilder från Thaiboxningen.
Det kostade 600 baht (150 kr) att gå in och se. Vi fick alla fem egna platser vid ett bord och direkt kom servitriser och frågade om vi ville ha något att dricka. Det var 6 matcher och det började med de minsta och gick upp till klubbens champions, de lite mer rutinerade ;). Först när de små steg upp på planen förstod man inte riktigt vad de hade på sig. De hade färgglada band runt armarna och tennisrack (utan nät) på skallen. Sen steg två från publiken upp och satte blomkransar runt deras halsar. Alla de där sakerna är för att framkalla lycka och glädja andarna osv. De är ju så otroligt vidskepliga här i Thailand, men det är ganska intressant och lite gulligt. Iallafall, innan de skulle börja så ställde sig alla upp, vände sig mot kungaporträttet som hängde på väggen längst in i lokalen, och sjöng Thailands nationalsång.
Sen var matchen igång. Även småkillarnas match var mycket spännande tyckte jag. De enda skydd de har är suspensoar, handskar och tandskydd. Alltså är hela kroppen oskyddad när de sparkar och slår! Aj aj aj vad ont det måste göra! Dock var detta matcher inom samma klubb så även fast det var allvar och de gjorde sitt absolut bästa allihopa så såg de till att ha kul och inte vara allt för dumma mot varandra. Domaren som dömde småttingarnas match såg alltid till att hålla sig riktigt nära så om någon blev nockad eller ner slängd så tog han emot huvudet och kolade ögon osv. De är ju fortfarande barn så de försöker fortfarande hålla dem ifrån att bli riktigt skadade.
De större killarnas matcher däremot var de inte lika rädda om. Självklart om någon blev nockad eller ner slängd kollade dem ögon och ifall de kunde fortsätta köra. Match 2, 3 gick fort över! De blev nockade så fort och hårt att de var tvungen att sluta. Efter matcherna hade dock både vinnare och förlorare ork att komma förbi publiken och tigga pengar ;) Vi gav alla som gick förbi nån 20 var :) de småpengarna vi hade.
Match 4 var en kille vs. tjej match, vilket hela publiken tyckte var som mest spännande! Trots att det inte ser ut som på bilderna att killen fick spö så kan jag lova, det fick han. Trots att jag inte förstår hur man räknar poängen i denna sport så kunde man höra på publiken att hon hade övertaget. Dessutom så slängde hon han i marken en gång vilket fick jubel så det bara tjongade om det! Hon kom dock inte förbi och bad om pengar, vilket jag tycke var synd, hon var tuff tycker jag, hade gärna skänkt lite pengar :)!
Den 5 och 6 matcher var tuffare, men ändå inte riktigt lika spännande. Där hade en person så mycket övertag att man såg att de nästan bara latjade. Men i sista fick dock ena ett stort fett blåöga som det blödde ifrån, men han fortsatte tills han tillslut förlorade ändå.
Ja, nu vet jag inte vad mer att säga. Det var mörkt i lokalen förutom rinken som var upplyst med strålkastare. Dåligt ljus + att de rörde sig himla fort gjorde att bilderna inte blev så himla bra. Men iallafall, här är några!
/ Moa-Stina

Kommentarer
Postat av: Pempan

Haha ja, vi åkte också med Aerosvit. Mamma var livrädd, men jag tyckte att dom var helt okej! :)



Hoppas ni har haft en toppenresa! Var är det ni har varit allt mest?

2010-11-30 @ 04:44:01
URL: http://pempans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0